Twitter збирається залучити мільярд доларів на ринку

Вівторок, 15 жовтня 2013, 18:55

Соціальна мережа Twitter збирається залучити 1 млрд доларів від сторонніх інвесторів в рамках швидкої процедури первинного розміщення акцій.

Про це пише "CyberSecurity".

Аналітики кажуть, що раніше Twitter в корпоративному блозі лише повідомила про намір вийти на біржу, тоді як сьогодні компанія подала в Комісію з цінних паперів і бірж так звану форму S-1, в якій вперше офіційно розкрила свої фінансові показники.

Згідно із заявленими даними, до планованого IPO Twitter залучені банки Morgan Stanley, JPMorgan Chase, Bank of America, Deutsche Bank, Allen&Co, а також компанія Code Advisors.

Реклама:

Крім цього, Twitter заявила, що незважаючи на подвоєння обсягу виручки компанії за останній рік, її баланс як і раніше залишається негативним і компанія отримує за підсумками року збитки.

Інвестори кажуть, що опублікований сьогодні компанією проспект знімає завісу секретності щодо підготовки Twitter до розміщення, а також дозволяє короткою ретроспективою поглянути на фінанси компанії з 2006 року.

На думку біржових фахівців, майбутнє IPO Twitter стане найбільш очікуваним і спостережуваним з моменту IPO Facebook два роки тому.

Незважаючи на провал з IPO Facebook, більшість експертів кажуть, що розміщення ІТ-компаній на фондових ринках - це як і раніше гаряча тема і інвестори готові нести сюди гроші.

Також вони відзначають, що раз вже Twitter зняла завісу таємниці з офіційної заявки про IPO, то компанія незабаром почне проведення маркетингу розміщення.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!