"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Українці сплатили за газ менше 40% від необхідного

Вівторок, 15 жовтня 2013, 17:50

Українські споживачі з початку року спожили 6,6 млрд кубометрів газу на загальну суму 15,3 млрд гривень, однак обсяг розрахунків становив всього 5,3 млрд гривень.

Про це повідомив в ході селекторної наради в Кабміні, міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Темник, передає УНІАН.

За інформацією видання, міністр назвав такий рівень розрахунків вкрай низьким.

"З початку року споживачі використовували 6,6 млрд кубометрів газу на 15,3 млрд гривень, а сплатили 5,3 млрд гривень - менше 40%. Це дуже низький рівень розрахунків", - сказав Темник.

Реклама:

При цьому він повідомив, що загальний обсяг заборгованості за спожитий газ, що сформувалася станом на середину жовтня поточного року, становить 16,2 млрд гривень.

У ході селекторної наради її учасники відзначали, що за підсумками року рівень споживання газу підприємствами теплокомуненерго повинен бути знижений на 5%.

Як повідомлялося, у вересні в Мінрегіоні заявляли, що підприємства теплоенергетики повинні погасити заборгованість за спожитий природний газ до 15 жовтня, в іншому випадку керівники підприємств-боржників будуть звільнені від займаних посад.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: