У Клименка хочуть компенсувати зниження ставок єдиного соцвнеску

Вівторок, 15 жовтня 2013, 14:06

Міндоходів розраховує компенсувати можливе зниження надходжень по єдиному соцвнеску на загальнообов'язкове держсоцстрахування.

Про це в інтерв'ю журналістам заявив директор Департаменту доходів і зборів з фізичних осіб Міндоходів В'ячеслав Бусарєв, передає "УНІАН".

"Ми ведемо роботу з усіх напрямків, що може бути компенсатором у разі зниження ставки. Все це плануємо позначити в комплексі законопроектів, які будуть розроблятися з іншими міністерствами і бізнесом - це і ПДВ, і податок на прибуток, - сказав Бусарєв. - Платників ЄСВ може бути більше - за рахунок добровільного страхування і дисципліни громадян, які можуть декларувати різні види доходів (всього близько 179 позицій), включаючи зарплати за-кордону".

При цьому Бусарєв не уточнив, як саме може бути знижена ставка ЄСВ.

Реклама:

"Яка може бути ставка "ми опрацьовуємо це питання з розрахунку, що проект бюджету Пенсійного фонду на 2014 рік становить 240 млрд грн. Але це проектна цифра. Орієнтовна ставка в 15 % - це дуже ризикована ставка. Тому обговорюється ставка в 18%. Але вона може бути і 30%" , - сказав Бусарєв, підкресливши, що підсумковий показник буде "десь посередіні".

Разом з тим, відповідаючи на уточнююче питання про те, чи спричинить очікування зростання податкових відрахувань збільшення кількості перевірок, Бусарєв підкреслив: "Ми розраховуємо на підвищення культури платників. Що стосується контролю, ми навпаки говоримо про зниження кількості перевірок і про перехід на електронні перевірки, ми створюємо всі інформаційні інструменти для зручності платників".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!