"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Українці зможуть оплачувати паркування з мобільного

Понеділок, 14 жовтня 2013, 20:08

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства ініціює введення безготівкового способу оплати паркування через мобільні телефони.

Про це повідомила прес-служба міністерства, передає УНІАН.

За інформацією прес-служби, відповідна ініціатива міститься в розроблених Мінрегіоном змінах до правил паркування транспортних засобів, які зараз проходять процедуру погодження центральними органами виконавчої влади.

Послуга "Мобільна парковка" передбачає надання можливості скористатися послугами майданчиків для платного паркування за допомогою засобів мобільного зв'язку. Такий спосіб оплати є європейським стандартом розрахунків за послуги паркування Мінрегіону.

Реклама:

У прес-службі відомства також повідомили, що проектом змін, крім введення "Мобільної парковки", передбачено механізм посилення відповідальності за неcплату паркування або cплату її в неповному обсязі.

Як повідомлялося, на початку серпня глава Мінрегіону Геннадій Темник заявив, що Кабінет міністрів затвердив порядок формування тарифів на послуги майданчиків для платного паркування транспортних засобів, завдяки чому тарифи стануть економічно обгрунтованими.

За його словами, попередній порядок, яким регулювалося це питання, мав рекомендаційний характер, тому деякі території, міста встановили свої тарифи, які істотно відрізнялися один від одного.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: