Україна отримала 7 мільйонів євро на розвиток інфраструктури

Понеділок, 14 жовтня 2013, 18:13

Уряд Німеччини виділив грант у сумі 7 мільйонів євро на розвиток об'єктів соціальної інфраструктури в Україні.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

За інформацією агентства, договір про надання гранту підписали в понеділок у Києві міністр соціальної політики Наталія Королевська, директор українського бюро Німецького державного банку розвитку KfW Гуннар Вельцхольц, а також виконавчий директор фонду соціальних інвестицій Віктор Мірошниченко.

Королевська нагадала, що це другий етап співпраці з урядом ФРН щодо поліпшення якості соціальних послуг в Україні. Перший проект був реалізований, починаючи з 2008 року, на загальну суму 17 мільйонів євро.

Реклама:

За словами міністра, соціальний ефект від реалізації проектів відчули понад 400 тисяч громадян України.

Посол ФРН в Україні Крістоф Вайль зазначив, що на першому етапі був реалізований 301 проект в 17 територіальних громадах України.

Він відзначив важливість того, що підписання цього договору відбувається напередодні саміту у Вільнюсі.

"Європа буде тільки тоді розвиватися успішно, коли ми створимо спільний економічний і соціальний простір для такого розвитку, і саме в цій перспективі я і розглядаю цей проект", - підкреслив посол.

Вельцхольц підкреслив, що особливу увагу на другому етапі буде приділено енергоефективності.

При цьому він зазначив, що перший етап реалізовувався переважно на сході та півдні, зокрема, в Донецькій, Луганській областях, АР Крим, а також у Львові та Києві. Наступні проекти будуть реалізовуватися у Львівській, Вінницькій та Кіровоградській областях.

За словами Вельцхольца, якщо на першому етапі проекти фінансувалися на 10% за рахунок місцевих громад і на 90% - за рахунок грантів, то на другому етапі місцеві громади повинні будуть профінансувати 20% вартості проектів.

На другому етапі планується реалізувати 70 мікропроектів, вартість кожного проекту складе до 1 млн гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!