"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Банки видали компаніям рекордний обсяг коштів

Понеділок, 14 жовтня 2013, 19:47

У вересні підприємства залучили у банків найбільший за останні 2,5 року обсяг ресурсів - майже 13 мільярдів гривень.

Про це повідомили в п'ятницю в Нацбанку, передає "Комерсант-Україна".

Підприємства активізували свій розвиток за рахунок банківського кредитування. У вересні фінустанови видали нових позик юрособам на 12,9 млрд гривень.

За інформацією регулятора, це максимальний місячний показник за останні 2,5 роки - востаннє банки видали підприємствам більше кредитів тільки в березні 2011 року (14,6 млрд грн). У цьому році в середньому компанії залучали від 2 млрд до 8 млрд гривень щомісяця.

Реклама:

Вересневого приросту вдалося досягти за рахунок активізації видачі позик у національній валюті - їх юрособи залучили на 11,8 млрд гривень, йдеться в повідомленні.

Учасники ринку вважають, що корпоративний сегмент наростив обсяги залучення ресурсів через відсутність інших джерел коштів.

"Корпоративне кредитування дуже залежить від сезонності, зараз саме такий період, так як практично всі галузі економіки активно працюють. Торік були різні джерела фінансування, зараз компанії в основному залучають кошти у банків", - говорить голова правління банку "Хрещатик" Дмитро Гриджук.

Учасники ринку впевнені, що в найближчі місяці динаміка зростання корпоративного кредитування буде зберігатися.

"Традиційно кредитування розвивається досить активно в жовтні - першій половині грудня. У цей час торгові компанії збільшують закупівлю продукції і розширюють склади перед новорічними святами", - говорить Віктор Горбачов.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!