"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Столичне метро добудують за 1,8 мільярда

Понеділок, 14 жовтня 2013, 17:11

Кабінет міністрів схвалив проект спорудження дільниці Куренівсько-Червоноармійської лінії столичного метрополітену від станції "Виставковий центр" до Одеської площі у Голосіївському районі.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Згідно з постановою уряду, будівельна довжина ділянки в двоколійному вимірі становить 2,92 км, загальна вартість на 1 вересня поточного року - 1,817 млрд гривень, у тому числі за рахунок держбюджету – 816,267 млн гривень, місцевого бюджету – 501,330 млн гривень, кредитів - 500 млн гривень.

Документ уповноважує департамент транспортної інфраструктури Київської міськдержадміністрації залучити для реалізації проекту розвитку кредитні кошти в сумі, що не перевищує 500 млн гривень, під державні гарантії.

Реклама:

Запозичення можуть бути здійснені за умови, якщо ефективна процентна ставка не перевищує 10% річних, термін користування за запозиченнями не повинен перевищувати 60 місяців.

Витрати з повернення та обслуговування позики будуть здійснюватися за рахунок власних коштів комунального підприємства "Київський метрополітен", які будуть враховані в тарифі на перевезення пасажирів. Виконавцем проекту розвитку є КП "Київський метрополітен".

Плата за надання державних гарантій встановлюється у розмірі 0,001% річних залишку суми гарантійних зобов'язань.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: