"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Імпортери ліків шоковані перевірками СБУ і Міндоходів

Четвер, 10 жовтня 2013, 18:44

Імпортери ліків стурбовані діями Служби безпеки України та Міністерства доходів і зборів, які посилили контроль над операціями з ввезення в Україну лікарських засобів.

Про це йдеться в повідомленні асоціації "Фармукраїна", передає "Інтерфакс-Україна".

"Протягом декількох днів всі операції з ввезення лікарських засобів в Україну провідними дистриб'юторами паралізовані тотальними перевірками на митниці", - йдеться в повідомленні асоціації.

В асоціації "Фармукраїна" зазначають, що "перевіряють найбільших операторів ринку з багаторічним досвідом роботи: "Оптіма фарм", "Альба Україна", "Фармстандарт-Біолік", "Центрофарм", "Вектор фарм" і "Людмила-фарм".

Реклама:

"Перевірки включають не тільки детальний огляд вантажів на відповідність митній декларації: розриваються палети, виймаються упаковки ліків, зупиняються і перевіряються рефрижератори", - йдеться в повідомленні "Фармукраїна".

За інформацією асоціації, дії Міндоходів, і, зокрема, митних органів, здійснюються за прямою директивою СБУ.

"Директива зобов'язує здійснювати цю перевірку на постійній основі, тобто безстроково! За нашими відомостями, нічого кримінального поки знайти не вдалося, а от процедура розмитнення вантажів критично сповільнилася", - констатується в повідомленні асоціації.

За словами виконавчого директора асоціації Дениса Шевченка, перевірки не виявили жодних порушень, однак суттєво уповільнюють розмитнення вантажів, що може призвести до серйозних наслідків і псування ввезених ліків.

Фармацевтична асоціація "Фармукраїна" звернулася з листом до прем'єр-міністра та міністра охорони здоров'я "з проханням негайно втрутитися в ситуацію і захистити конституційне право громадян на якісне і безперебійне медичне обслуговування".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!