Азарову набридла пасивність ЄС у питанні реверсу газу через Словаччину

Четвер, 10 жовтня 2013, 17:53

Україні незрозуміла пасивна позиція Європейського союзу в питанні налагодження реверсних поставок газу через територію Словаччини в Україну.

Про це заявив прем'єр-міністр  Микола Азаров під час зустрічі з комісаром Євросоюзу з питань енергетики Гюнтером Еттінгером, передає УНІАН.

"Нам важко зрозуміти, чому так погано йдуть переговори зі Словаччиною, таким же, як і ми, членом Європейського енергетичного співтовариства", - сказав Азаров.

Він зазначив, що Словаччина є сусідом України і членом ЄС, і невирішеність питання про постачання газу ускладнює позиції України в газових переговорах з Росією.

Реклама:

"Невирішеність цієї проблеми досі змушує ставити питання про політику ЄС. Зрозуміло, що будь-яка затримка в цьому питанні ускладнює наші переговорні позиції з Росією. Виникає питання - це політика Словаччини, політика Росії чи політика Європейського Союзу?", - сказав прем'єр.

Як повідомлялося, 24 вересня голова представництва ЄС в Україні Ян Томбінський повідомив журналістам, що Словаччина не має повної ясності і можливості для відкриття реверсного потоку в Україну без домовленостей з "Газпромом", який постачає цей газ.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!