"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

ЄС поскаржився в СОТ на утилізаційний збір в Росії

Четвер, 10 жовтня 2013, 16:18

Європейський союз звернувся до СОТ із проханням винести рішення щодо законності російського утилізаційного збору на ввезені іноземні машини.

Єврокомісія, виконавчий орган ЄС, повідомила, що просить СОТ зібрати комітет, який дозволить двостороння суперечка, передає Reuters.

Як повідомляється, ЄС вважає, що утилізаційний збір ущемляє права європейських постачальників автомобілів на російському ринку.

Експорт автомобілів з ​​Європи до Росії оцінюється приблизно в 10 мільярдів євро.

Реклама:

Нагадаємо, влітку в СОТ з приводу утилізаційного збору в РФ звернулася Японія.

З вересня минулого року РФ різко знизила ввізні мита на імпортні автомобілі на вимогу СОТ, до якої приєдналася після довгих років переговорів, але ввела новий "утилізаційний" збір, розмір якого повністю компенсував втрачену частину імпортного мита.

Москва стверджує, що збір потрібен для компенсації вартості утилізації автомобілів. Але критики кажуть, що це фактично йде врозріз з правилами СОТ щодо імпортного мита, оскільки від неї звільняються автомобілі, випущені в Росії, а також в Білорусі і Казахстані, які об'єдналися в Митний союз.

Заперечення РФ проти відкриття автомобільного ринку вже були головним каменем спотикання у тривали 18 років переговорах про вступ Росії до СОТ.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!