Росіяни будуть фінансувати будівництво метро на Троєщину за однієї умови

Четвер, 10 жовтня 2013, 15:48

Зовнішекономбанк може розглянути можливість фінансування проекту будівництва четвертої лінії Київського метрополітену на Троєщину за умови отримання статусу міжнародної фінансової організації на території України.

Про це повідомили у прес-службі банку, передає "Інтерфакс- Україна".

"ЗЕБ звернувся до адміністрації президента із запитом про можливість надання банку такого статусу, відповідно до законодавства України і наявними прецедентами - німецький банк KfW отримав статус МФО в Україні", - сказав представник прес-служби.

За його словами, статус МФО надасть можливість забезпечити необхідний рівень довгострокової підтримки кредитоспроможності фінансування Київської державної міської адміністрації з бюджету України для реалізації проекту та врахувати вимоги нормативно-правової бази ЗЕБу.

Реклама:

Як повідомлялося, в липні 2012 року дочірнє товариство Зовнішекономбанку -  виграло конкурс, організований комунальним підприємством виконавчого органу Київської міської ради на послуги інвестиційного консультування з формування проекту будівництва четвертої лінії метро Києва на умовах державно-приватного партнерства.

"Участь ЗЕБу у фінансуванні проекту може бути розглянуто за зверненням потенційного позичальника, що має необхідні юридичні права з реалізації проекту. Водночас необхідно враховувати, що Зовнішекономбанк як російський банк розвитку, підтримує експорт російських товарів, продукції та послуг", - зазначили в прес-службі.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: