"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

У НБУ очікують зростання економічної активності

Четвер, 10 жовтня 2013, 13:45

В українській економіці спостерігаються ознаки відновлення ділової активності.

Про це заявив керівник групи радників голови Нацбанку Валерій Литвицький, передає "УНІАН".

Представник НБУ вважає, що існує ймовірність за підсумками 2013 року, Україні вдасться уникнути спаду, а підписання Угоди про асоціацію з ЄС надасть стимулюючий вплив на економіку.

"Нульова інфляція на осінньому старті і успішна рестабілізації обмінного курсу гривні після вересневих спроб його розхитування покращують перспективу продовження оздоровчих процесів в економіці. Паростки їх вже формуються. У цьому контексті відчутною є ймовірність закінчити поточний рік, як і минулий, без рецесії", - сказав Литвицький.

Реклама:

Керівник групи радників глави НБУ також відзначив, що більшість експертів, у тому числі і міжнародних фінансових організацій, сходяться в тому, що в другому півріччі економіка України набуде хоча і легку, але позитивну динаміку.

"Упевнений, що можливий і легкий плюc зростання", - сказав він.

Литвицький зазначив, що це може бути забезпечене не тільки за рахунок більш низької бази порівняння минулого року, але і додаткових заходів уряду та НБУ щодо активізації економіки.

Також представник НБУ зазначив, що Україні потрібно максимально повно скористатися перевагами нової економічної ситуації, яка складеться після підписання Угоди про асоціацію з ЄС та реновації механізмів українсько-російського економічного співробітництва.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!