"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Теплокомуненерго будуть оплачувати газ за промисловими тарифами

Вівторок, 1 жовтня 2013, 17:15

Підприємства теплокомуненерго (ТКЕ) оплачуватимуть газ, спожитий у 2013 році понад встановлений ліміт, за тарифами для промисловості.

Про це повідомив заступник міністра енергетики та вугільної промисловості Андрій Бондаренко журналістам у Києві у вівторок, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Уряд встановив ліміт для ТКЕ 6,3 млрд куб м газу... Весь інший обсяг буде за тією ж ціною, що і для промпідприємств", - сказав він.

Бондаренко уточнив, що 6,3 млрд куб м газу, на думку Міненерговугілля, достатньо для проходження навіть найхолодніших зим. У той же час обсяг 8 млрд куб м , який виділявся на ТКЕ у минулому опалювальному сезоні, є надлишковим, відзначають у відомстві.

Реклама:

Раніше повідомлялося , що Кабінет міністрів розпорядженням № 618-р від 17 липня 2013 затвердив ліміти споживання граничних обсягів природного газу суб'єктами господарювання, що виробляють теплову енергію для населення.

Згідно з документом, у 2013 році граничний обсяг природного газу для виробництва теплової енергії для населення не повинен перевищити 6,3 млрд куб м. Найбільші ліміти виділені Києву (1,277 млрд куб м), Донецькій (0,923 млрд куб м), Харківській (0,588 млрд куб м), Дніпропетровській (0,555 млрд куб м) і Запорізькій (0,315 млрд куб м) областям.

Раніше "Нафтогаз України" повідомив, що борги підприємств комунальної теплоенергетики (ТКЕ) за поставлений підприємствами держхолдингу природний газ станом на 10 серпня перевищили 17,4 млрд грн. У тому числі борги теплопостачальних підприємств за поставлений в 2013 році газ становлять близько 8 млрд грн.

Граничну ціну на газ для бюджетних організацій і промислових споживачів з 1 липня 2013 року збільшено на 1,4 % - до 3,459 тисячі гривень за 1 тисячу куб м (без ПДВ).

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: