Сальдо платіжного балансу негативне вже третій місяць підряд

Вівторок, 1 жовтня 2013, 10:20

Профіцит платіжного балансу України в січні-серпні поточного року становив 1,7 млрд доларів, що в 5,4 рази більше профіциту за аналогічний період минулого року.

Про це йдеться в повідомленні НБУ, передає "УНІАН".

За інформацією Нацбанку, в серпні платіжний баланс третій місяць поспіль зведений з дефіцитом.

"Сальдо зведеного платіжного балансу в серпні було негативним (-232 млн доларів), але з початку року залишилося позитивним і становило 1,7 млрд доларів, що в 5,4 рази перевищує рівень відповідного періоду 2012 року (0,3 млрд доларів)" , - йдеться в повідомленні регулятора.

Реклама:

Як відомо, профіцит платіжного балансу України, за попередніми оцінками Нацбанку, в січні-липні поточного року становив 1,9 млрд доларів, у той час як за аналогічний період минулого року дефіцит платіжного балансу становив 0,3 млрд доларів.

Як повідомлялося, в червні платіжний баланс зведений з дефіцитом 1,1 млрд доларів за рахунок дефіциту по капітальному і фінансовому рахунку.

Профіцит платіжного балансу України, за попередніми оцінками Національного банку, в першому півріччі становив 2,2 млрд доларів, у той час як за аналогічний період минулого року дефіцит платіжного балансу становив 1,1 млрд доларів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!