Медведєв: Асоціація з ЄС закриє для України вхід до МС

Понеділок, 9 вересня 2013, 16:38

Підписання Україною угоди про асоціацію з Європейським Союзом закриє для неї вхід до Митного союзу.

Про це у понеділок на нараді з віце-прем'єрами заявив прем'єр-міністр Росії Дмитро Медведєв, повідомляє Укрінформ.

"Я хочу, щоб тут жодних ілюзій не було. При підписанні відповідного договору з державами Євросоюзу про асоційоване членство практично для наших українських партнерів вхід до Митного союзу буде закрито. І про це цілком відверто говорять і керівники Європейського Союзу", - сказав він.

Глава уряду Росії впевнений, що це повинні розуміти всі, включаючи громадян України.

Реклама:

"Це ключовий політичний вибір, який сьогодні робить керівництво України", - підкреслив Медведєв.

Під час наради перший віце-прем'єр РФ Ігор Шувалов повідомив, що російська сторона підключила юристів-міжнародників, щоб співвіднести норми Угоди про асоціацію Україна-ЄС і положення договору про Митний союз.

"Висновок на даний час однозначний - ці норми не співпадають, і в разі, якщо ця угода між ЄС і Україною буде підписана і набере чинності, то ряд зобов'язань, які є ключовими і основоположними для Митного союзу, Україна на себе взяти не зможе", - сказав Шувалов.

Напередодні радник президента РФ Сергій Глазьєв заявив, що у разі підписання українською стороною угоди про Асоціацію з ЄС, Росія буде вводити імпортні тарифи проти українських товарів .

Як відомо, в серпні українська делегація на чолі з прем'єром Миколою Азаровим провела консультації в Москві.

Після них перший віце -прем'єр РФ Ігор Шувалов заявив журналістам, що російська сторона вважає безглуздим продовження подальших переговорів про перспективи одночасної участі України в зоні вільної торгівлі з Євросоюзом і в Митному союзі.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: