Ціни на перший клас поїздів Hyunday пускають у "вільне плавання"

Понеділок, 9 вересня 2013, 15:22

Міністерство інфраструктури пропонує наділити "Українську залізничну швидкісну компанію" (УЗШК) безстроковим правом встановлення тарифів на перевезення пасажирів у вагонах першого класу потягів "Інтерсіті+".

Така ініціатива міститься в проекті постанови Кабінету Міністрів "Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів від 25 грудня 1996 №1548", повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

Згідно з пояснювальною запискою до проекту, метою його ухвалення є подальше забезпечення конкурентного потенціалу на ринку транспортних послуг, удосконалення системи регулювання тарифів на послуги залізничного транспорту в сегменті перевезень швидкісними поїздами "Інтерсіті+".

У пояснювальній записці нагадується про те, що набув чинності з 12 серпня 2012 року закон "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо державної податкової служби та у зв'язку з проведенням адміністративної реформи в Україні".

Реклама:

У ньому, нагадаємо, передбачено нульову ставку оподаткування ПДВ із надання послуг з перевезення пасажирів поїздами "Інтерсіті+", що надало змогу зменшити вартість проїзних документів для пасажирів у середньому на 80 грн.

"Після ухвалення зазначеного закону попит на перевезення поїздами "Інтерсіті+" зріс: їх завантаження в першій половині серпня 2012 року становило 45%, а в червні 2013 року - 57%", - зазначено в записці.

У зв'язку з цим автори документа вважають, що для зазначених цілей необхідним є виведення з державного регулювання тарифів на перевезення пасажирів у вагонах першого класу "Інтерсіті+" на безстроковий період.

Як повідомлялося, УЗШК відповідно до наказу Мінінфраструктури №732 від 30 листопада 2012 року отримала право встановлювати тарифи на перевезення пасажирів у вагонах першого класу потягів "Інтерсіті+" до 31 грудня 2013 року.

Раніше Кабмін постановою №718 від 4 липня 2012 року тимчасово - до 31 грудня 2013 року - вивів із державного регулювання ціни на послуги з перевезення в першому класі "Інтерсіті+".

"Українська залізнична швидкісна компанія" здійснює експлуатацію швидкісних потягів, зокрема, класу "Інтерсіті" та "Інтерсіті+".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: