"Богдан" скоротив автовиробництво майже вдвічі

Понеділок, 9 вересня 2013, 14:10

Корпорація "Богдан" у січні-серпні 2013 випустила 5,421 тисяч автотранспортних засобів усіх типів, що майже вдвічі менше аналогічного показника за вісім місяців 2012 року.

Про це повідомив прес-секретар корпорації Сергій Красуля, передає "Інтерфакс-Україна".

За його словами, за цей період виробництво легкових автомобілів скоротилося на 49,7 % - до 4,864 тис одиниць, комерційних (пікапи "Богдан" і легкі вантажівки Hyundai HD) - в 3,6 рази, до 186 одиниць, тоді як падіння виробництва автобусів і тролейбусів незначно - на 5,4 %, до 371 од.

"На жаль, ці показники обумовлені тим, що практично весь перший квартал завод легкових авто в Черкасах вимушено простоював. Безумовно, після кроків уряду з підтримки автопрому (спецмито, утилізаційний збір) ми відзначаємо позитивні тенденції, але кардинально змінити ситуацію в машинобудуванні "по клацанню "неможливо", - зазначає прес -секретар.

Реклама:

Характеризуючи деяку позитивну динаміку у виробництві, Красуля зазначив, що в серпні в порівнянні з липнем випуск легкових авто зріс на 0,5 % - до 1,061 тис од., проте до серпня -2012 зберігається падіння на 22%.

Крім того, за його словами, в числі позитивних моментів - активізація переговорів практично з усіма партнерами щодо постановки на виробництво нових моделей автомобілів.

"Позитивні тенденції є, але змушені констатувати: намічений на цей рік план ми виконати не зможемо, він буде переглянутий у бік зменшення. Його параметри будуть оголошені пізніше, оскільки в даний час наші логісти прораховують план, зокрема, з урахуванням того, наскільки успішними будуть переговори по початку виробництва Lifan, наскільки оперативно будуть поставлені машинокомплекти для випуску Great Wall і т. д. , - зазначив Красуля.

Як відомо, Great Wall Motor Company та корпорація "Богдан" дійшли згоди про початок виробництва автомобілів Great Wall в Україні.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: