"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Клименко хоче друкувати акцизні марки на держпідприємствах

Понеділок, 9 вересня 2013, 11:15

Міндоходів пропонує друкувати марки акцизного збору на державних підприємствах з метою посилення контролю за їх обігом.

Про це йдеться в проекті постанови уряду, розробленому Міндоходів, пише "УНІАН".

"Проект постанови розроблено для посилення державного контролю за виробництвом акцизних марок і своєчасного забезпечення марками акцизного податку суб'єктів господарювання, що здійснюють виробництво та імпорт алкогольних і тютюнових виробів" , - йдеться в проекті постанови.

На думку фахівців Міндоходів, відсутність заявленого контролю несе загрозу життю і здоров'ю громадян, оскільки веде до можливості виробництва підроблених марок і, як наслідок, поширення підробленого або контрабандного алкоголю і сигарет.

Реклама:

Нагадаємо, акцизні марки нового зразка введені в Україні з 1 вересня.

За даними Міндоходів, введення нових акцизних марок призведе до подорожчання пляшки алкогольного напою в середньому на 0,167 гривень, а однієї пачки сигарет - на 0,087 гривень.

Марки акцизного податку нового зразка мають графічний захисний елемент, а також фонові сітки (для алкоголю - не менше чотирьох, для сигарет - трьох), які не дозволять зловмисникам підробляти акцизні марки.

Ціна на нові марки спочатку осені зросте: на алкогольні напої - до 0,27 гривень за штуку, а для сигарет - на 0,142 гривень за штуку.

За даними міністерства, марки дозволять налагодити більш дієву систему захисту населення від фальсифікатів та підробленої підакцизної продукції.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: