Радник Путіна: будемо проти українських товарів вводити імпортний тариф

Неділя, 8 вересня 2013, 11:27

У разі підписання українською стороною угоди про Асоціацію з ЄС і створення зони вільної торгівлі, Росія буде вводити імпортні тарифи проти українських товарів .

Про це в ефірі радіо "Ехо Москви" заявив академік РАН, радник президента РФ Сергій Глазьєв.

"Ми розуміємо, що приймаючи технічні регламенти Євросоюзу і, не даючи ні копійки грошей на модернізацію і переозброєння українських підприємств, ці підприємства - виробника одягу, продовольства, обладнання - не зможуть працювати за європейськими технічним регламентам. Значить, вони прийдуть до нас зі своєю продукцією, їм більше нікуди йти, український ринок для них закриється", - заявив радник.

За його словами, відповідно до угоди, Україна делегує Європейському союзу свої повноваження щодо прийняття технічних регламентів і знімає імпортні мита в торгівлі з Європейським союзом.

Реклама:

"Це означає, що українські товари почнуть витіснятися європейськими. Тому що зона вільної торгівлі, хоч і написано, що вона буде 10 років створюватися, але по 70% товарів обнуління імпортного мита настає вже з першого місяця після набуття цієї угоди чинності", - підкреслює радник російського президента.

Також він додає, що Україна за 2 роки збирається свої технічні регламенти та стандарти привести у відповідність з європейськими за більшою кількістю товарів, на що "потрібні великі інвестиції, яких на Україні зараз немає".

За його словами, Росія в такому випадку буде змушена піти на контрзаходи.

"Якщо ми бачимо, що товари починають перетікати на наш ринок, в тому числі українські, що витісняються європейськими, то ми в цьому випадку будемо проти українських товарів вводити імпортний тариф. Тобто по мірі того , як Україна доводить до "нуля" імпортний тариф з Європою, ми вводимо імпортний тариф з Україною", - зазначив Глазьєв.

Раніше Сергій Глазьєв зазначав, що підписавши угоду про асоціацію з Євросоюзом, Україна перестане бути для Росії стратегічним партнером і фактично втратить статус суб'єкта міжнародного права.

Як відомо, в серпні українська делегація на чолі з прем'єром Миколою Азаровим провела консультації в Москві.

Після них перший віце -прем'єр РФ Ігор Шувалов заявив журналістам, що російська сторона вважає безглуздим продовження подальших переговорів про перспективи одночасної участі України в зоні вільної торгівлі з Євросоюзом і в Митному союзі.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: