"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Італійська Eni хоче видобувати нафту і газ в Україні

П'ятниця, 6 вересня 2013, 17:19

Італійська нафтогазова компанія Eni, одна з найбільших в Європі, надала заявку на видобуток вуглеводнів на мілководних ділянках шельфу в Україні.

Про це повідомив міністр енергетики та вугільної промисловості Едуард Ставицький під час Години запитань до уряду у Верховній раді, передає "Інтерфакс-Україна".

"У нас є заявки від італійських компаній, а саме, компанії Eni, про розробку мілководного шельфу", - заявив він.

Зараз Eni і британська нафтогазова компанія Cadogan готуються закласти свою першу свердловину з розвідки сланцевого газу в Україні.

Реклама:

Нагадаємо, що Україна націлилася на диверсифікацію енергопостачань і збільшення власного газовидобутку. Проект оновленої Енергетичної стратегії України передбачає зростання річної внутрішнього видобутку газу до 2030 року більш ніж у два рази з видобуваються 20 млрд куб. м до 44,4 млрд куб. м і скорочення його імпорту до 5 млрд кубометрів.

Зростання видобутку газу, згідно з планами, буде відбуватися за рахунок освоєння глибоководної частини шельфу Чорного моря, оцінки запасів якого варіюють від 4 трлн до 13 трлн куб.м, а також сланцевого газу, газу щільних пластів і вугільного метану.

Нагадаємо, що за шість місяців поточного року Державне акціонерне товариство Чорноморнафтогаз видобуло на шельфі Чорного та Азовського морів 735,9 млн. куб. м газу, що на 35,6 % більше з показників січня -червня 2012 року. До кінця року компанія сподівається наростити видобуток на 40%.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!