"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Прасолов хоче вирішити торговельну суперечку з Росією в рамках СОТ

П'ятниця, 6 вересня 2013, 14:51

Рішення торгового спору, який виник на українсько-російському кордоні необхідно вирішувати з використанням правил і норм СОТ.

Про це заявив у ході виступу на годині уряду у Верховній раді міністр економічного розвитку і торгівлі Ігор Прасолов, пишуть "Українські новини".

"Стаття 19 Договору передбачає наступне. Якщо торгову суперечку сторонам не вдалося вирішити шляхом консультацій, далі є три шляхи: перший - економічний суд СНД, другий - передача спору на розгляд комісії експертів, яка створюється за процедурою, передбаченою Додатком 4 до Договору, третій - якщо суперечка виникла між членами СОТ з питань, які в цьому Договорі регулюються посиланнями на положення угод СОТ, то такі спори, насамперед, повинні вирішуватися в порядку, передбаченому відповідними угодами СОТ" , - пояснив міністр.

Нагадаємо, Україна стала членом СОТ з 16 травня 2008 року.

Реклама:

Як відомо, Федерація роботодавців України заявила,  що Митна служба РФ з 14 серпня включила до переліку "ризикових" всіх без винятку українських імпортерів, що фактично блокувало поставку товарів з України.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!