У Азарова обіцяють 12 тисяч за утилізацію авто

П'ятниця, 6 вересня 2013, 13:59

Уряд найближчим часом має намір підготувати необхідні документи, згідно з якими при передачі старого автомобіля на утилізацію українські громадяни зможуть отримати компенсацію в розмірі близько 12 тисяч гривень на купівлю нового авто вітчизняного виробництва.

Про це повідомив віце-прем'єр Юрій Бойко в ефірі "5 каналу", передає "Інтерфакс-Україна".

"Ми підемо тим же шляхом, яким пішли Америка і Росія, - будемо субсидувати. Найближчим часом будуть підготовлені відповідні документи. Якщо людина здає старий автомобіль, вона отримує довідку і може викупити дешевше автомобіль вітчизняного виробництва. Це близько 12 тис гривень, у середньому приблизно сьома частина вартості нового автомобіля", - сказав він.

За його словами, заходи з підтримки вітчизняного виробника, які впроваджує уряд України, дозволять українським виробникам автомобілів збільшити обсяги виробленої продукції.

Реклама:

Бойко зазначив, що в платіжному балансі країни обсяги коштів, які йдуть на закупівлю легкових автомобілів, займають третє місце, тому збільшення власного автовиробництва дозволить зменшити відтік валюти за кордон.

Як повідомлялося, українські автоімпортери вважають неефективним механізм доплат на покупку вітчизняних авто.

Нагадаємо, Янукович наприкінці липня підписав прийняті Радою 4 липня закон про утилізацію знятих з експлуатації транспортних засобів та введення з 1 вересня екологічного податку за їх утилізацію.

Від сплати податку звільняються вітчизняні автовиробники, які повинні взяти на себе зобов'язання з утилізації автомобілів і інвестувати кошти у створення утилізаційних центрів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: