Агрокомпанія Бахматюка наростила земельний банк на 120 тисяч гектарів

П'ятниця, 6 вересня 2013, 08:36

Агрокомпанія Ukrlandfarming Олега Бахматюка купує українські підприємства компанії Valinor російського бізнесмена Кирила Подільського.

Про це пише "Комерсант- Україна" .

Як повідомляється, Антимонопольний комітет видав дозвіл компанії Ukrlandfarming на отримання контролю в 41 підприємстві в 11 областях України, а також у Криму та Києві.

"Приблизно половина агропідприємств - українські активи агрохолдингу Valinor (входить до Valars Group російського бізнесмена Кирила Подільського)" , - йдеться в повідомленні.

Реклама:

Як заявив глава ради директорів і власник компанії Бахматюк, операція з придбання українських сільгоспактивів Valars Group зараз знаходиться на стадії завершення.

"Можна сказати, що ми чекали тільки рішення Антимонопольного комітету", - зазначив він.

За його словами, Ukrlandfarming купив всі 120 тис га сільгоспземель, які мала Valars Group в Україні. Крім землі, в угоду ввійшли невеликі елеваторні потужності із загальним обсягом зберігання 120 тис тонн. Земельний банк Valinor на 70 % розташований в зоні "неризикових землеробства". Це дозволить компанії збільшити збір сільгоспкультур (в основному - кукурудзи) до 3 млн тонн на рік.

Як повідомляється, за рахунок активів Valinor земельний банк Ukrlandfarming збільшиться на 20 % - до 670 тис га. Сума угоди не розголошується, але, за словами Бахматюка, земля була оцінена менш ніж у 1 тис доларів за га.

Джерело видання, знайоме з умовами угоди, розповіло, що активи оцінюються в 80-100 млн доларів.

"Землі були оцінені в 600-700 доларів за гектар. Але угода практично безгрошова, оскільки Valinor має серйозну боргове навантаження в розмірі близько 70-80 млн доларів, яку взяв на себе Ukrlandfarming", - зазначив співрозмовник.

За його словами, продаж українських активів є вимушеним кроком для Valars Group: Ukrlandfarming вдалося домовитися з найбільшими кредиторами Valinor, в першу чергу з Deutsche Bank, який і наполягав на угоді.

Ukrlandfarming - найбільший в Україні агрохолдинг за розміром земельного банку. Його виручка в 2012 році становила 1,89 млрд доларів, EBITDA - 791,5 млрд доларів, чистий прибуток - 541,58 млрд доларів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: