Україна підпише новий газовий контракт з німецькою RWE

Четвер, 5 вересня 2013, 15:34

Україна і німецький газовий трейдер RWE Supply&Trading GmbH найближчим часом підпишуть новий контракт на реверсні поставки газу.

Про це йшла мова в ході зустрічі міністра енергетики та вугільної промисловості Едуарда Ставицького з директором німецької компанії Стефаном Юдішем, передає "ЛігаБізнесІнформ".

Як повідомляє прес-служба Міненерговугілля, сторони обговорили питання подальшого газопостачання в Україну та підписання найближчим часом нового контракту з вказаною компанією.

"Диверсифікація поставок газу шляхом реверсу поставки природного газу з європейських країн в Україну відкриває для України перспективу входження в європейську систему спотової торгівлі природним газом. Це забезпечить залучення європейських компаній в енергетичний сектор України", - заявив Ставицький.

Реклама:

Нагадаємо, контракт на постачання природного газу щорічним обсягом до 5 млрд кубометрів Україна і RWE підписали в лютому.

Як повідомлялося, НАК "Нафтогаз України" планує збільшити закупівлю у німецької RWE Supply&Trading не менш як на 1 мільярд кубометрів до 6 мільярдів.

Нагадаємо, за прогнозами Міненерговугілля, ціна на газ, який постачається з Європи німецькою компанією RWE, у третьому кварталі 2013 року становитиме 385 доларів за 1 тис. куб. м. Ціна на російський газ за той самий період прогнозується на рівні 400 доларів за 1 тис. кубометрів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: