Україна і Куба домовилися про модернізацію Ан-2

Четвер, 5 вересня 2013, 12:48

Українські ДП "Антонов" і ПАТ "Мотор Січ" підписали з корпорацією Кубинської авіації угоду про співпрацю з модернізації парку кубинських Ан-2.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби ДП "Антонов", передає "Інтерфакс-Україна".

Згідно з документом, корпорація Кубинської Авіації створить виробничу базу для переобладнання існуючого в Республіці Куба парку Ан-2, який налічує близько 140 таких літаків, в оснащену двигунами "Мотор Січ " МС -14 нову модифікацію Ан-2-100, уточнюється в повідомленні.

Крім того, "Антонов" здійснить в рамках окремого договору поставки на Кубу необхідних агрегатів та комплектуючих виробів на підставі договорів з підприємствами-виробниками.

Реклама:

Постачальником двигунів та їх комплектуючих виступить ПАТ "Мотор Січ", повітряних гвинтів АВ -17 - ВАТ "Аеросила" (РФ).

"При необхідності, "Антонов" організовує навчання льотного та технічного персоналу, авторський супровід експлуатації літаків Ан-2-100 в Республіці Куба", - зазначають у прес-службі.

Ан-2-100 призначений для пасажирських, змішаних пасажиро-вантажних і вантажних перевезень на місцевих повітряних лініях.

Нагадаємо, цього року "Антонов" також розпочав поставки кубинській авіакомпанії Cubana de Aviacion регіональних реактивних пасажирських 99- місцевих Ан-158, що будуються в Києві в рамках укладеного у 2011 році з російською лізинговою ІФК контракту.

Кубинському замовнику вже поставлено три машини, ще один літак буде переданий до кінця року, ще три - в 2014 році.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: