"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Російський мільярдер вклав гроші в український стартап Jelastic

Четвер, 5 вересня 2013, 09:42

Житомирська компанія Jelastic оголосила про залучення інвестицій від російського фонду Maxfield Capital, яким управляє партнер мільярдера Віктора Вексельберга Олександр Туркот.

Про це пише Forbes.

Як повідомляється, подробиці угоди не розголошуються. Виходячи з розміру компанії та стадії інвестування, керуючий партнер венчурного фонду AVentures Capital Євген Сисоєв оцінює суму угоди в 2-5 млн доларів.

Як повідомляється, Jelastic займається розробкою хмарної платформи для хостингу Java і PHP -додатків.

Реклама:

"Українська компанія отримує інвестиції вже втретє. На початковій стадії, в грудні 2010 року, стартап залучив 0,5 млн доларів від венчурного фонду Runa Capital, а в травні 2012-го - 2 млн доларів від фондів Almaz Capital і Foresight Ventures, ще 1 млн доларів компанія отримала в якості гранту від фонду "Сколково" у липні 2012 року", - пише видання.

Засновник Jelastic Руслан Синицький розповідає, що саме в "Сколково" познайомився з майбутнім інвестором.

До серпня 2012 Туркот був виконавчим директором кластера інформаційних технологій інноваційного центру "Сколково" . На початку 2013-го він оголосив про створення власного венчурного фонду Maxfield Capital на 100 млн доларів. Основним інвестором фонду стала група компаній "Ренова" Віктора Вексельберга (№ 4 російського Forbes, статки 15,1 млрд доларів), яка внесла в Maxfield Capital до 50 млн доларів.

За словами Туркота, фонд орієнтований на інвестиції в стартапи на початковій стадії ( раунди A і B ), а середній розмір угоди - 2-3 млн доларів. При запуску Maxfield Capital Туркот зазначав, що особливу увагу фонд буде звертати на проекти, що отримали схвалення "Сколково" .

За словами Синицького, Туркот добре знає область, в якій працює Jelastic і, до того ж, запропонував хороші фінансові умови.

Jelastic вважається одним з найперспективніших стартапів в індустрії хмарних технологій у світі.

За словами керуючого партнера Runa Capital Дмитра Чихачева, виручка компанії збільшується на 30 % щомісяця.

Крім залучення нового інвестора, компанія оголосила про зміну головного виконавчого директора. На посту CEO Синицького змінив американець Джон Деррік.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: