"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Клименко пропонує змінити критерії відбору великих платників податків

Середа, 4 вересня 2013, 15:16

Міндоходів пропонує вважати великим платником податків підприємство, яке сплачує 15 мільйонів гривень податків, збільшивши таким чином попередній поріг на 3 мільйона гривень.

Про це йдеться у розробленому Міндоходів законопроекті "Про внесення змін до Податкового кодексу", передає "Укрінформ".

"Основні зміни у критеріях відбору: збільшення порогу сплати платежів до держбюджету за платежами, що контролюються Міндоходів, з 12 до 15 млн гривень, що спричинено необхідністю додаткового врахування у розрахунках податкових платежів, що сплачуються при митному оформленні товарів (робіт, послуг)", - йдеться у пояснювальній записці до законопроекту.

Крім того, при визначенні поняття "великий платник податків" пропонується відмовитися від критерію доходів, що спричинено запровадженням щорічного подання декларації з податку на прибуток підприємств та відповідно унеможливленням проведення коректних розрахунків відповідності платників зазначеному критерію.

Реклама:

Важливою особливістю законопроекту, на думку його авторів, є законодавче закріплення процедурних строків формування Реєстру та визначення місця податкового обліку великих платників податків у межах бюджетного року, що сприятиме коректності податкового та бюджетного планування.

"Самостійне визначення великим платником податків місця свого обліку у контролюючих органах, що здійснюють їх супроводження, та відповідно невтручання контролюючих органів у цей процес зменшить адміністративний тиск на платників податків", - зазначається у аналітичній записці.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!