"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Мінагропрод ініціює податкові пільги для виноробів

Понеділок, 30 вересня 2013, 19:55

Міністерство аграрної політики та продовольства пропонує поширити на малі виноградарсько-виноробні підприємства типу "шато" дію спеціального режиму оподаткування ПДВ та фіксованого сільгоспподатку.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на розроблений міністерством законопроект "Про внесення змін до Податкового кодексу щодо стимулювання розвитку виноградарсько-виноробної галузі".

У відомстві наголошують, що в Україні практично немає виноробень типу "шато" з повним циклом виробництва, оскільки спеціальний режим оподаткування у сфері сільського господарства поширюється тільки на підприємства первинного виноробства.

"Якщо суб'єкт господарювання зробить з власного виноматеріалу готову виноробну продукцію, такий суб'єкт господарювання втратить податкові пільги", - сказано в пояснювальній записці до законопроекту.

Реклама:

За оцінками Мінагропроду, податкові пільги дозволять малим виноробням модернізувати виробництво і підвищити якість продукції, що, у свою чергу, стимулюватиме розвиток туристичної галузі.

Мінагропрод очікує, що прийняття законопроекту сприятиме створенню до 10 підприємств типу "шато" щорічно.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!