"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Автопарк Путіна поповнять170 BMW 5 серії

Понеділок, 30 вересня 2013, 18:52

Транспортний комбінат "Росія" управління справами російського президента оголосив відкритий аукціон на поставку 170 седанів BMW 5 серії на загальну суму 332 мільйони рублів.

Відповідна заявка опублікована на сайті держзакупівель РФ, передає "Lenta.ru".

У супровідній документації до замовлення повідомляється, що виконавець повинен надати дизельні BMW 530dA потужністю не менше 204 кінських сил російського складання.

Варто відзначити, що ціна, виходячи з якої, в заявці розрахована загальна сума контракту (1,955 мільйона рублів за штуку), нижче вартості відповідної моделі у офіційних дилерів - 2,15 мільйона рублів.

Реклама:

"Це планова закупівля в рамках щорічного переоснащення автомобільного парку", - заявив прес-секретар управління справами президента Віктор Хреков.

Він додав, що раніше автокомбінат вже оголосив конкурс на закупівлю 200 автомобілів Ford Mondeo загальною вартістю близько 200 мільйонів рублів.

Всього, як зазначив представник відомства, в розпорядженні комбінату знаходяться близько двох тисяч автомобілів, і деякі з них потребують заміни.

27 вересня стало відомо, що Слідчий комітет Росії також замовив сім легкових автомобілів BMW 5 серії "люксової" комплектації на загальну суму 18,5 мільйона рублів.

Представник комітету тоді заявив, що при формуванні заявки конкретні моделі вибиралися, виходячи з переваг керівників інших відомств.

Закупівлі дорогих іномарок російської збірки були організовані на тлі розробки Мінпромторгом проекту постанови уряду про заборону на постачання автомобілів для державних потреб за меж Митного союзу Росії, Білорусії і Казахстану.

Ініціатива про введення обмежень з'явилася незабаром після передачі в уряд висновку експертної групи про обмеження вартості автомобілів для держчиновників 1,5 мільйонами рублів, яку підтримало більше 100 тисяч росіян.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: