"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Німецький банк виділить Україні грант на 7 мільйонів євро

Понеділок, 30 вересня 2013, 18:13

Німецький банк KfW збирається виділити Україні грантову допомогу на суму 7 мільйонів євро для фінансування проектів з розвитку соціальної інфраструктури.

Про це йдеться у розпорядженні Кабінету міністрів, проект якого є у розпорядженні "Економічної правди".

Документом, зокрема, схвалюється підписання проектної угоди між KfW, Міністерством соцполітики та Українським фондом соціальних інвестицій, який реалізує відповідні проекти. Угода була підписана 26 вересня.

Отримані кошти будуть спрямовані на подальшу реалізацію національного проекту "Сприяння розвитку соціальної інфраструктури".

Реклама:

Він передбачає фінасування цілого ряду проектів розвитку соціальної інфраструктури в селах і невеликих містах - від навчання представників місцевих органів до фінансування ремонту дитячих садків, шкіл, фельдшерсько-акушерських пунктів, клубів, систем водопостачання і доріг.

До цього в рамках реалізації проекту було підписано вже 4 угоди для отримання грантів від KfW. Так, у березні 2007 року було підписано угоду на фінансування проектів у Луганській і Донецькій областях, обсяг - 7 млн ​​євро.

Угодами від 2 грудня 2009 роки і 10 серпня 2011 року на 5 і 3,1 мільйона євро відповідно було передбачено фінансування таких же проектів в АР Крим.

Крім цього, в кінці 2011 року аналогічна угода була підписана також щодо фінансування соціальних проектів в містах Київ та Львів. Обсяг - 2 млн євро.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!