Beats Electronics викуповує свою частку у HTC

Понеділок, 30 вересня 2013, 10:37

Виробник аудіотехніки, компанія Beats Electronics, викуповує 24,84 % своїх акцій у HTC, стаючи повністю незалежною від тайванської компанії.

Про це пишуть "Вести Економіка" з посиланням на Bloomberg.

Як повідомляється, чутки про можливу операцію вперше з'явилися в серпні. Тепер же стало відомо, що викуп частки у HTC за 265 млн доларів буде здійснений до кінця 2013 року.

Beats була створена в 2006 році музичним продюсером Джиммі Ловіном і хіп-хоп - виконавцем Андре Янгом, більш відомим як Dr.Dre. Асортимент на початковому етапі розвитку фірми був обмежений навушниками, що випускалися під брендом Beats by Dr. Dre, а потім компанія почала виробляти аудіосистеми для автомобілів.

Реклама:

Ще одним продуктом Beats є технологія поліпшення звуку Beats Audio. Вона використовується в смартфонах HTC і в ноутбуках HP. Beats і HTC співпрацюють з 2011 рокуц - тоді HTC придбала 50,1% аудіокомпанії, заплативши 300 млн доларів. Рік по тому засновники Beats викупили половину акцій назад, довівши частку HTC до 25%.

За два роки, що минули з моменту укладення партнерства з Beats, акції HTC впали в ціні на 90%. Частка HTC на ринку смартфонів в II кварталі 2013 року, за даними Bloomberg, становила 2,8%.

Видання The Wall Street Journal писало в серпні, що засновники Beats планують розширити сферу діяльності і випускати не тільки навушники, але і динаміки, і аудіосистеми для автомобілів.

Також виробник навушників хоче запустити музичний портал, що транслює музику в режимі реального часу. На сьогоднішній день засновники компанії Джиммі Ловін і Dr.Dre є її основними інвесторами: на їх частку припадає мажоритарний пакет акцій в 75%.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: