"Нафтогаз" планує збільшити закупівлі газу у німецької RWE

Вівторок, 3 вересня 2013, 16:47

НАК "Нафтогаз України" планує збільшити закупівлю у німецької RWE Supply&Trading не менш як на 1 мільярд кубометрів до 6 мільярдів.

Про це повідомили в департаменті з питань виробництва традиційних та альтернативних видів палива Міністерства енергетики та вугільної промисловості, передає "Укрінформ".

"З метою диверсифікації імпорту природного газу "Нафтогаз" здійснює заходи щодо організації постачання природного газу з Європи до України. У травні 2012 року "Нафтогаз" та компанія RWE (Німеччина) уклали угоду купівлі-продажу природного газу на постачання до України. До цієї угоди планується укласти додаткові угоди на постачання в 2014 році природного газу в обсязі не менше 1 мільярда кубометрів", - йдеться у повідомленні.

У Міненерговугілля наголосили, що "Нафтогаз" продовжує активний пошук альтернативних джерел постачання природного газу, в тому числі, за рахунок виходу на спотові ринки Європи, де ціна на газ набагато нижча за ціну природного газу, що купується в рамках контракту з російським "Газпромом".

Реклама:

При цьому в міністерстві зазначили, що на сьогодні "Нафтогаз" не є єдиним постачальником газу в Україну.

З квітня 2011 року імпорт природного газу з території Російської Федерації здійснює компанія Ostchem Holding Limited Дмитра Фірташа, у червні 2013 року розпочала імпортувати природний газ з Європи через територію Угорщини група СЄПЕК Сергія Курченка.

Нагадаємо, за прогнозами Міненерговугілля, ціна на газ, який постачається з Європи німецькою компанією RWE, у третьому кварталі 2013 року становитиме 385 доларів за 1 тис. куб. м. Ціна на російський газ за той самий період прогнозується на рівні 400 доларів за 1 тис. кубометрів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: