Forbes виключив бразильського бізнесмена зі списку мільярдерів

Вівторок, 3 вересня 2013, 16:07

Статки бразильця Ейка Батісти зменшилося за останні півтора року з 30 мільярдів до 900 мільйонів доларів.

Про це пише "Лента.ру" з посиланням на Forbes.

Згідно з повідомленням, Батісту раніше очолював список найбагатших людей Бразилії - у березні 2012 року його статки оцінювалися в 30 мільярдів доларів.

Forbes пов'язує фінансові труднощі підприємця із зростанням заборгованості його основного активу - нафтовидобувної компанії OGX. Її сукупний борг досягає 4,6 мільярда доларів.

Реклама:

На торгах 30 серпня акції компанії подешевшали на 40 %. Основними кредиторами Батісти є суверенний фонд Об'єднаних Арабських Еміратів Mubadala і бразильський банк розвитку BNDES. Бізнесмен заборгував їм близько 2,7 мільярда доларів.

Щоб розрахуватися з боргами, Батіста поступився контролем в енергетичній компанії MPX німецькому концерну E.ON , а також залишив пост голови логістичної LLX . Остання була в підсумку продана EIG Global Energy Partners.

У Forbes відзначили, що позбавлення Батісти статусу мільярдера поки ніяк не відіб'ється на рейтингу найбагатших жителів планети. У журналі планують приступити до складання свіжого рейтингу в жовтні цього року.

У березня 2013 року Forbes помістив бізнесмена на 100 місце в рейтингу мільярдерів із статком в 10,6 мільярда доларів. Це дозволило Батісті стати п'ятим найспроможнішим бразильцем. Найбагатшим бразильцем став Хорхе Леманн. Його статки оцінили в 17,8 мільярда доларів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!