"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"Нафтогаз" зменшить закупівлі російського газу до 18 мільярдів

Вівторок, 3 вересня 2013, 15:32

НАК "Нафтогаз України" планує в 2014 році зменшити закупівлі газу у російського ВАТ "Газпром" до 18 млрд куб. м.

Про це повідомили в департаменті з питань виробництва традиційних та альтернативних видів палива Міністерства енергетики та вугільної промисловості, передає "Укрінформ".

"Відповідно до умов укладеного 19 січня 2009 року контракту між ВАТ "Газпром" та НАК "Нафтогаз України" щодо купівлі-продажу природного газу в 2009-2019 роках, річна контрактна кількість газу встановлюється на рівні 52 млрд куб. м (але сторони можуть домовитися про зменшення обсягів не пізніше ніж за півроку до початку відповідного року поставки), а мінімальна річна контрактна кількість - в обсязі 41,6 млрд куб. м.", - йдеться у повідомленні.

"Проте обсяги газу, які "Нафтогаз" має реалізувати в рамках укладених зі споживачами на 2014 р. угод реалізації на внутрішньому ринку газу, є значно меншими. Тому "Нафтогаз" змушений піднімати питання про зменшення в наступному році контрактної кількості поставок в Україну до 18 млрд куб. м газу", - йдеться у повідомленні.

Реклама:

В Міненерговугілля зазначили, що "Нафтогаз", починаючи з травня 2013 року, неодноразово звертався до російської сторони з пропозиціями узгодити постачання газу на 2014 р. в обсязі 18 млрд куб. м та підписати відповідну додаткову угоду до контракту. Однак згоду "Газпрому" отримати досі не вдалося.

Як відомо, у 2012 "Нафтогаз" закупив близько 25 млрд куб. м російського газу

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!