"Стирол" Фірташа зупинив виробництво мінеральних добрив

Вівторок, 3 вересня 2013, 12:36

ПАТ "Концерн Стирол" з 1 вересня поточного року змушений тимчасово призупинити випуск мінеральних добрив.

Про це заявив голова правління концерну Сергій Павлючук, пише gorlovka.ua.

За його словами, на такий крок українським хімікам довелося піти через низку факторів, що призвели до зсуву фаз закупівель добрив і обвалу цін на світових ринках мінеральних добрив.

"Стирол" через ситуації, що склалася на світових ринках поки припиняє виробництво карбаміду, аміаку, селітри і КАС. На нашому підприємстві продовжує роботу тільки органічне виробництво - завод з випуску полістиролів. Незважаючи на те, що більша частина площадок не буде задіяна у виробничих процесах, я відповідально заявляю, що ніякого скорочення заробітної плати, а тим більше скорочень або відправки працівників у безкоштовні відпустки - не буде!", - говорить Павлючук.

Реклама:

Він зазначив, що концерн скористається перервою в роботі з максимальною користю, тобто весь ремонтний персонал буде направлений на проведення діагностики та ремонту комунікацій, динамічного і статичного обладнання, підготовку до зими.

"Навчальний центр концерну в цей час працюватиме в інтенсивному режимі, максимально охопивши всіх стіроловців, які повинні пройти курси підвищення кваліфікації. Ще раз повторю: ніяких скорочень, звільнень у нас не буде" , - говорить голова правління .

Як вважають фахівці, проблеми виникли у виробників азотних добрив з усіх країн колишнього Союзу, так як їх продукція тепер пропонується за рекордно низькими цінами.

Українські хіміки змушені зупиняти заводи, так як ціни на природний газ - основна сировина - занадто високі для нормальної роботи заводів.

Сформована ситуація може протривати до листопада, поки не зміцніє попит на світових ринках і не почнеться зростання цін на мінеральні добрива азотної групи.

Як відомо, ПАТ "Концерн Стирол" підконтрольне Group DF Дмитра Фірташа.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: