Королевська каже, що за півроку скоротила заборгованість по зарплатах

Вівторок, 3 вересня 2013, 12:20

За півроку сума заборгованості по зарплатах в Україні зменшилася на 156 мільйонів гривень.

Про це заявила міністр соціальної політики Наталія Королевська, повідомляє прес-служба відомства.

"За даними моніторингу, який щотижнево здійснюється Мінсоцполітики, сума боргу із зарплати в цілому по Україні на підприємствах усіх форм власності склала 946,5 млн гривень, що на 156 млн гривень або на 14,1% менше заборгованості, яка була зафіксована на 1 березня цього року", - сказала Королевська.

Міністр зазначила, що внаслідок вжитих заходів з березня поточного року забезпечується позитивна динаміка зменшення боргів із зарплати та зменшується кількість підприємств-боржників.

Реклама:

Так, кількість підприємств, які мали заборгованість на початок року, зменшилася на 506 підприємств або на 27,7% (з 1824 до 1318).

Королевська окремо звернула увагу на те, що з початку року погашено заборгованість із зарплати, яка була допущена у минулих роках, у сумі 228,3 млн гривень. Разом з тим, є випадки, коли виникає нова заборгованість. Найбільша сума такої заборгованості допущена в авіакомпанії "Аеросвіт" - 150,1 млн гривень.

"Необхідно також зазначити, що Мінсоцполітики скориговано роботу Держпраці на виявлення причин цих боргів та вжиття заходів до винних осіб, що уже дає відповідні результати", - зауважила Королевська.

На вимоги державних інспекторів з питань праці підприємства-боржники повністю чи частково погасили (та не допустили появи) заборгованість із виплати заробітної плати 211,8 тис працівникам на суму 516,7 млн гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: