Холдинг Януковича дасть кредит своїй "дочці" на 20 мільйонів

Вівторок, 3 вересня 2013, 12:14

"МАКО Холдинг" старшого сина президента Олександра Януковича, надасть кредит на загальну суму 20 мільйонів гривень своїй "дочці" ПрАТ "Кепітел Білдінг Корпорейшен".

Про це йдеться в повідомленні компанії "КБК", передає "Інтерфакс-Україна".

Як повідомляється, договір безпроцентної позики підписаний 28 серпня 2013 року. Термін надання коштів - до 20 серпня 2014 року.

"Залучені кошти будуть спрямовані на поповнення оборотних коштів компанії. Перший транш за позикою в розмірі 2 млн гривень надано 29 серпня 2013", - пише видання.

Реклама:

Як повідомили в прес - службі холдингу, ПрАТ "КБК" здійснює інвестиції в об'єкти нерухомості, зокрема, виступало замовником будівництва бізнес- центру (БЦ) "Столичний" у Донецьку.

ПрАТ "Кепітел Білдінг Корпорейшен" в 2012 році скоротило чистий дохід в 2,2 рази - до 0,553 млн гривень.

Згідно з інформацією в Нацкомісії з цінних паперів та фондового ринку, на четвертий квартал 2012 року ПрАТ "МАКО Холдинг" володіло 96,873 % ПАТ "Кепітел Білдінг Корпорейшен".

Статутний капітал ПрАТ "Кепітел Білдінг Корпорейшен" становить 50 млн гривень.

Нагадаємо, Янукович є власником групи "МАКО", що об'єднує "МАКО Холдинг" (Донецьк), банк ПАТ "ВБР", а також більше 10 підприємств в Україні, Голландії та Швейцарії.

"МАКО Холдинг" працює на ринку України з 2006 року і займається інвестиціями в будівництво.

Як відомо, сумарні активи холдингу "МАКО", очолюваного Януковичем, складають 1,7 млрд гривень.

Раніше прес-служба МАКО повідомляла, що в 2010-2011 роках Олександр Янукович сплатив як фізична особа близько 17 мільйонів гривень до державного бюджету як податок з доходів фізичних осіб.

За даними журналу Корреспондент, вартість активів сина Януковича, включаючи холдинг МАКО перевищує 100 мільйонів доларів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: