Клименко хоче ввести електронні податкові перевірки

Субота, 28 вересня 2013, 14:02

Міндоходів планує поліпшити якість податкового аудиту шляхом проведення електронних перевірок.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби міністерства.

Як зазначається, механізм електронних перевірок, права та обов’язки платників і податкових аудиторів визначені у розробленому міністерством проекті закону "Про внесення змін до Податкового кодексу щодо подальшого впровадження електронного сервісу та здійснення електронних перевірок".

Зокрема, Міндоходів пропонує законодавчо врегулювати питання проведення контролюючими органами електронних перевірок на підставі даних, зазначених у податкових деклараціях та електронних документах платника податків.  Такі перевірки проводитимуться за заявою платника податків. 

Реклама:

Крім того, передбачається, що акт (довідка) такої перевірки може бути складений у формі електронного документа і спрямований засобами електронного зв'язку платнику податків.

"Запровадження електронних перевірок - це частина нашої стратегії з розвитку податкового сервісу, дерегуляції ведення підприємницької діяльності. Пропонуючи таку форму контролю, ми, по-перше, прагнемо зекономити час платників, зробити державний аудит необтяжливим для них. По-друге, ми орієнтуємося на мінімізацію персонального контакту  між платником та державою, зниження ролі людського фактору", - зауважив міністр доходів і зборів Олександр Клименко.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!