Влада Франції хоче оштрафувати Google

Субота, 28 вересня 2013, 12:23

Корпорація Google відмовилася виконати вимоги законодавства Франції щодо конфіденційності даних у мережі інтернет, що спричинить за собою санкції.

Про таке рішення оголосила французька Національна комісія з інформатики та свобод, передає "ИТАР-ТААС".

"В останній день тримісячного терміну, наданого компанії Google, дана фірма оскаржує рішення НКІС, зокрема, застосування закону про інформатику і свободу до послуг, якими користуються жителі Франції", - вказується в заяві французької комісії.

Як підкреслюють в цій інстанції, американська корпорація, незважаючи на надану відстрочку, не побажала піти назустріч і внести зміни в роботу своїх сервісів відповідно з французькими вимогами. У зв'язку з цим, повідомили в НКІС, голова комісії Ізабель Фальк-Пьерротен найближчим часом доручить підготувати доповідь, яка дозволить "почати формальну процедуру покарання, передбачену законом".

Реклама:

Про можливі терміни проведення такої процедури в комісії не повідомляють. Максимальний розмір штрафу, який може бути по французькому законодавству стягнутий з Google, становить 150 тис євро.

У свою чергу, французьке представництво Google поки відмовляється від коментарів, однак і не згадує про готовність оскаржити це рішення НКІС.

"Політика конфіденційності компанії відповідає європейському законодавству і дозволяє пропонувати користувачам найбільш прості та ефективні послуги, - заявили в американській корпорації. - Ми весь цей час активно йшли на контакт з НКІС і продовжимо це надалі".

У 

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!