Російським чиновникам заборонять купувати машини не з Митного союзу

П'ятниця, 27 вересня 2013, 18:06

У 2014 році в РФ планується ввести заборону на постачання для державних і муніципальних потреб легкових і вантажних машин та автобусів, вироблених у країнах, які не входять до Митного союзу.

Проект відповідної постанови уряду РФ підготовлений Мінпромторгом, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Документ свідчить про те, що заборона на держзакупівлі іноземних автомобілів може торкнутися тролейбусів та автомобілів спеціального призначення.

"Країною походження товарів повинна бути Російська Федерація, Білорусь і Казахстан, якщо такі товари були повністю вироблені або піддані достатній обробці (переробці) на їх території у відповідність до критеріїв, встановлених Митним законодавством Митного союзу", - йдеться в проекті документа.

Реклама:

Передбачається, що постанова, у разі його схвалення урядом РФ, набуде чинності з 1 січня 2014 року.

Раніше Мінпромторг неодноразово називав обмеження на закупівлі автомобілів засобом захисту російських виробників автомобільної техніки в умовах членства Росії у Світовій організації торгівлі (СОТ).

"Вона дозволяє встановити гарантований для російських компаній ринок збуту техніки, що є, у свою чергу, засобом захисту вітчизняного виробника і внутрішньої російської конкуренції", - зазначали у міністерстві.

Також у відомстві підкреслювали, що подібна міра добре себе зарекомендувала в багатьох країнах світу.

За даними Мінпромторгу, майже всі провідні економіки світу, що мають власне виробництво відповідних товарів, вдаються до цього інструменту - зокрема, США, Німеччина, Японія, Китай.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!