Експорт товарів із МС в Україну може ускладнитися - міністр ЄЕК

П'ятниця, 27 вересня 2013, 14:43

У разі підписання Україною угоди про асоціацію з ЄС можуть виникнути питання не лише щодо імпорту з цієї країни, а й частково експорту.

Про це зазначив міністр торгівлі Євразійської економічної комісії (ЄЕК) Андрій Слєпньов на брифінгу за результатами зустрічі з представниками ділових і промислових об'єднань країн Митного союзу, передає "Інтерфакс-Україна".

"Є суттєві ризики зниження постачань російських товарів в Україну", - заявив він.

За словами міністра, це обумовлено, зокрема, підвищенням конкуренції з боку товарів з ЄС і Туреччини, яка також входить до зони вільної торгівлі. Крім того, у міру впровадження в Україні європейських технічних норм також з'являться й нетарифні бар'єри для товарів із Росії та Митного союзу в цілому, пов'язані з необхідністю пересертифікації і підтвердження відповідності новим правилам.

Реклама:

Відповідаючи на додаткове запитання журналістів, щодо яких груп товарів насамперед можуть виникнути складнощі в частині експорту в Україну, Слєпньов сказав, що йдеться про всю сільськогосподарську групу товарів. Також існують ризики у частині побутової техніки, автопрому та низки інших позицій.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: