У Азарова виділили на модернізацію ГТС 187 мільйонів

П'ятниця, 27 вересня 2013, 14:06

Кабінет міністрів затвердив робочий проект модернізації ділянки магістрального газопроводу "Уренгой-Помари-Ужгород" вартістю 187,1 мільйона гривень.

Про це йдеться в інформаційному бюлетені КМУ з посиланням на урядове розпорядження від 26 вересня 2013 року, передає "УНІАН" .

Як повідомляється, проектом передбачено будівництво нового трубопроводу діаметром 1420 мм протяжністю 7,2 км.

"Загальна кошторисна вартість будівництва складе 187,1 млн гривень. Фінансування модернізації та ремонту газопроводу буде здійснюватися за рахунок власних коштів Національної акціонерної компанії "Нафтогаз України", - йдеться в повідомленні.

Реклама:

Також у повідомленні зазначається, що проект реконструкції розроблений ТОВ "ІК Машекспорт" та рекомендований до затвердження урядом держпідприємством "Укрдержбудекспертиза".

Як раніше повідомлялося, Міністерство енергетики та вугільної промисловості планувало до вересня 2013 року підписати кредитну угоду на суму 308 млн доларів з Європейським банком реконструкції та розвитку, а також Європейським інвестиційним банком для фінансування робіт з модернізації української частини магістрального газопроводу "Уренгой-Помари-Ужгород".

За інформацією Міненерговугілля, попередня вартість модернізації вищевказаного магістрального газопроводу складе 519 млн доларів, з яких 308 млн доларів - кредит вищевказаних фінансових організацій, решта суми буде забезпечена за рахунок власних коштів НАК "Нафтогаз України " .

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!