"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Росія заборонила в'їзд вагонам Крюківського заводу

Четвер, 26 вересня 2013, 19:19

Російська федеральна бюджетна установа "Регістр сертифікації на федеральному залізничному транспорті" призупинила Крюківському вагонобудівному заводу дію сертифіката на вантажні вагони.

Про це сказано на Регістрі сертифікації на федеральному залізничному транспорті, повідомляє "УНІАН".

За їх даними, з 25 вересня призупинено дію сертифіката для вагонів цементовозів, вантажних піввагонів, вагонів для зерна, вагонів для сипучих вантажів, критих вантажних вагонів, вагонів-платформ, вагонів для глинозему й алюмінію, вагонів для сипучих вантажів та інших вантажних вагонів.

Як зазначається, дія сертифікатів повинна закінчитися в кінці 2014 - на початку 2016 року. На підприємстві не коментують призупинення даних сертифікатів.

Реклама:

Як стало відомо, поки не відновиться дія сертифіката, КВБЗ не буде відвантажувати продукцію в Росію.

Причина зупинки дії сертифіката пов'язана з аварією вантажного поїзда 16 серпня в Приволжжі, що сталася через злам бокової рами, виготовленої в 2010 році в період відсутності російського сертифіката відповідності.

Як повідомлялося, Федеральна служба з нагляду у сфері транспорту Росії нещодавно заборонила експлуатацію 292 піввагонів виробництва Крюківського вагонобудівного заводу, укомплектованих бічними рамами ТОВ "Ружоуская компанія Тіанруй" (Китай) 2010 року випуску.

Вагони повинні бути виведені з експлуатації після закінчення вантажно-розвантажувальних операцій. Діяти заборона буде до приведення вагонів у відповідність з вимогою законодавства РФ у сфері безпеки руху.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: