"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Moody's знизило рейтинги 11 українських банків

Середа, 25 вересня 2013, 19:20

Міжнародне рейтингове агентство Moody's Investors Service знизило рейтинги 11 українських банків до країнової рівня Caa1.

Про це йдеться в повідомленні агентства, розміщеному на корпоративному сайті, передає УНІАН.

Крім того, агентство розглядає можливість подальшого зниження рейтингів 13 банків і однієї лізингової компанії слідом за зниженням рейтингів України до рівня "Caa1" з "B3" через низьку ліквідність української банківської системи і серйозного тиску на державні резерви, обумовленого попитом населення на валюту і необхідністю здійснити значні боргові виплати до кінця 2014 року.

"Moody's знизив базові кредитні оцінки 10 банків і знизив боргові та депозитні рейтинги, в тому числі за національною шкалою, 11 банків і однієї лізингової компанії. Крім того, Moody's розглядає можливість подальшого зниження боргових рейтингів, у тому числі за національною шкалою, 13 банків і однієї лізингової компанії", - йдеться в повідомленні агентства.

Реклама:

Як зазначається, мова йде про зниження рейтингів таких банків, як "Ощадбанк", "Приватбанк", "Райффайзен банк Аваль ", "Укрексімбанк", "Промінвестбанк", " Ощадбанк Росії " (українська філія), "ПУМБ", "Банк Фінанси та Кредит", "ОТР банк" , "VAB банк", банк "Південний", банк "Кредит Дніпро", "Укрінбанк" і лізингова компанія "Райффайзен лізинг Аваль".

При цьому, як відзначили в агентстві, рейтинги банків не можуть бути вище суверенних рейтингів.

У Moody's не виключають, що надалі суверенний рейтинг України може бути переглянутий у бік зниження.

При цьому, за повідомленням низки ЗМІ, аналогічні побоювання висловили аналітики міжнародних рейтингових агентств Fitch Ratings та Standard & Poor's, пояснивши свої наміри відсутністю зрозумілої політики держави у сфері рефінансування боргових виплат.

Як повідомлялося раніше, Moody's знизило рейтинги п'яти українських емітентів - компаній "Метінвест", "Донецьксталь" , "Миронівський хлібопродукт", "Лемтранс" і Ferrexpo , а також енергохолдингу "Дтек".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: