"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Банкіра оштрафували за консультацію подруг

Середа, 25 вересня 2013, 18:04

Колишньому співробітнику Mizuho International Томасу Амману, засудженому майже до 3 років в'язниці , виписали штраф у розмірі майже 95 тисяч фунтів (150 тисяч доларів) за поширення інсайдерської інформації.

Про це повідомляє Lenta.ru з посиланням на Bloomberg.

Якщо Амману не вдасться знайти гроші на штраф, йому збільшать термін на 18 місяців.

Рішення у справі колишнього банкіра Mizuho було винесено в грудні минулого року. Аммана посадили на два роки і вісім місяців за передачу конфіденційних відомостей своїм подругам. Згодом термін скоротили удвічі.

Реклама:

Банкір умовив Крістіну Векверт і Джессіку Ман грати на біржі, слідуючи його порадам. Амман переконував подруг інвестувати кошти в цінні папери компаній, які, згідно з наявною у нього інформацією, повинні були незабаром подорожчати.

Одним з доведених епізодів стали інвестиції Векверт і Ман в голландського виробника принтерів Océ. Амманн був одним з восьми співробітників Mizuho, які знали про те, що Canon планує купити Océ. Після операції акції голландської компанії виросли, і подруги банкіра отримали прибуток.

За весь час співробітництва Векверт і Ман заробили близько 900 тисяч фунтів. Половину доходу вони виплатили Амману. Жінки, що не підозрювали про існування одна одної, були визнані невинними в незаконній торгівлі з використанням інсайдерської інформації.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!