Медведєв пригрозив Україні запустити додаток №6

Середа, 25 вересня 2013, 17:10

Прем'єр-міністр РФ Дмитро Медведєв не виключив застосування захисних заходів до товарів з України після підписання угоди про асоціацію з ЄС.

Про це він заявив після засідання Вищої Євразійської економічної ради на рівні глав урядів у середу, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"У рамках підписаного нами договору про зону вільної торгівлі країн СНД (у ньому беруть участь і Росія, і Україна) нам доведеться застосовувати спеціальний додаток до нього - додаток N6 про захисні заходи у разі загроз економічного характеру, якщо такі будуть", - заявив Медведєв.

За словами прем'єр-міністра РФ, про можливі наслідки асоціації України з ЄС Росія проінформувала українську сторону.

Реклама:

"Я про це сьогодні поінформував і свого колегу, прем'єр-міністра Азарова", - додав Медведєв.

За його словами, судячи з того вибору, який зробила Україна, вона повинна вже сьогодні готуватися до того, що в торговельних відносинах з Росією настануть "не найпростіші часи".

"Це не значить, ще раз кажу, що все буде зовсім погано. Навпаки, ми будемо працювати, співпрацювати, але вони повинні давати собі звіт", - підкреслив голова російського уряду.

"Про це повинні знати люди, які живуть в Україні", - резюмував він.

Раніше прем'єр Росії заявляв, що якщо буде укладено асоційований договір України з ЄС, то особливий партнерський режим Києва і Москви закінчиться.

Також він наголошував, що підписання угоди закриє для України вхід до Митного союзу.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: