"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Держбюджет отримав 75 мільйонів гривень від контрабанди

Середа, 25 вересня 2013, 16:37

Міністерство доходів і зборів в січні-серпні 2013 перерахувало до державного бюджету 74,9 мільйона гривень отриманих від реалізації конфіскованих на митниці товарів.

Про це повідомили в прес-службі відомства.

За статистикою Міндоходів, більшість вилученого майна це автомобілі. За 8 місяців поточного року їх вилучено на загальну суму 41,4 млн гривень. Це транспортні засоби, які  використовували для незаконного перевезення товарів або на яких перевозили товари поза митними постами.

Крім того, майже 34,4 млн гривень від загальної суми становлять товари широкого вжитку, 28,9 млн гривень - обладнання та устаткування.

Реклама:

Як приклад, працівниками Львівської митниці Міндоходів було вилучено три автомобілі та один вертоліт, які в подальшому були безоплатно передані Львівській облдержадміністрації для використання медиками.

За цей період  Міндоходів перерахувало до Державного бюджету 74,9 млн гривень в результаті розпорядження майном, яке перейшло у власність держави.

Більша частина цієї суми, а саме 49,4 млн гривень надійшла від зарахованих до Держбюджету валюти та цінностей. Від реалізації конфіскованого майна бюджет отримав 14,8 млн гривень.

Обсяги надходжень від реалізації  митницями швидкопсувного майна, вилученого у справах про ПМП, та майна, що підлягає поверненню рішенням суду (власник не звернувся), становлять 2,3 млн гривень.

Від реалізації товарів по закінченню термінів зберігання на користь держави надійшло 8,4 млн гривень.    

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: