Янукович розповів у Нью-Йорку про "газову" мрію

Середа, 25 вересня 2013, 09:52

Президент Віктор Янукович сподівається, що Україна, в тому числі завдяки співпраці з іноземними компаніями, збільшить видобуток власного газу.

Про це він сказав журналістам у Нью-Йорку (США), передають "Українські новини".

"Ми зараз вже видобуваємо 21 млрд куб м газу , і поступово видобуток буде зростати. У наші плани входить, разом з нашими партнерами - це відомі компанії світового рівня, збільшити видобуток газу в Україні. Приблизно до 2017 року ми плануємо ще додати... близько 30 млрд куб м газу. Це наша мрія, яку ми хочемо здійснити" , - розповів Янукович.

За його словами, Україна має намір 25 вересня підписати договори про видобуток газу на українській території, в тому числі з компанією ExxonMobil (США).

Реклама:

Також Янукович повідомив, що під час зустрічі з генеральним секретарем Організації Північноатлантичного договору (НАТО) Андерсом Фог Расмуссеном у Нью-Йорку сторони підбили підсумки співпраці і підготовку саміту "Україна-НАТО" в 2014 році.

Нагадаємо, прем'єр -міністр Микола Азаров прогнозує, що компанія Royal Dutch Shell (Нідерланди) почне видобуток газу в істотних обсягах на Юзівській газової площі (Харківська та Донецька області) з 2015 року.

12 вересня нідерландська Royal Dutch Shell і компанія "Надра Юзівська" (Київ ) підписали операційний договір у рамках угоди про розподіл продукції з розробки Юзівського родовища газу.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!