Україна закриє для машин місцеві пункти пропуску на кордоні з Росією

Вівторок, 24 вересня 2013, 19:52

Українські місцеві пункти пропуску на кордоні з Росією тимчасово закриваються для транспортних засобів через поширення в РФ збудника африканської чуми свиней (АЧС).

Про це повідомив помічник начальника Східного регіонального управління Держприкордонслужби України Мирон Сидор, передає "Інтерфакс- Україна".

"Є розпорядження Кабміну від 11 вересня, в якому наполегливо рекомендується закрити місцеві пункти пропуску. О 20.00 25 вересня тимчасово місцеві пункти пропуску з Російською Федерацією будуть закриті для автомобілів до особливого розпорядження", - сказав він.

Сидор наголосив, що в пішки люди зможуть як і раніше переходити українсько-російський кордон у місцевих пунктах пропуску.

Реклама:

Що стосується транспорту, то його будуть перенаправляти в міжнародні та міждержавні пункти пропуску (у Харківській області таких пунктів чотири: Піски, Чугунівка, Плетенівка і Гоптівка), де організований посилений контроль з метою недопущення проникнення збудника АЧС на територію України.

Наприкінці серпня Міністерство аграрної політики та продовольства уже повідомляло, що в Україні максимально посилять заходи на кордоні з Росією та Білоруссю, аби не допустити занесення збудника африканської чуми свиней. Про це було оголошено на засіданні Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Кабінеті міністрів.

Як повідомлялося, недавно Білорусь заборонила ввезення негранульованого соняшникового шроту з України та Росії з метою недопущення поширення вірусу АЧС. 

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!