"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

МВФ знову знизив прогноз по зростанню російського ВВП

Вівторок, 24 вересня 2013, 12:59

Міжнародний валютний фонд скоротив прогноз по зростанню російської економіки в 2013 році до 1,5%, а в 2014 році - до 3%.

Про це йдеться в заяві місії МВФ в Росії, пише "Лента.ру" з посиланням на "Інтерфакс" .

Як повідомляється, це вже друге зниження прогнозу МВФ по російському ВВП. У червні фахівці фонду скоротили свою оцінку щодо зростання економіки Росії в 2013 році з 3,4 до 2,5% , а в 2014 -му - з 3,8 до 3,25%.

У МВФ попередили, що баланс ризиків зміщений в несприятливий бік на можливі зовнішні і внутрішні потрясіння. У фонді вважають, що для стимулювання економіки потрібно, зокрема, проводити структурні реформи.

Реклама:

У Мінекономрозвитку очікують, що цього року російська економіка збільшиться на 1,8%, а в наступному - на 3%. Раніше чиновники розраховували, що за підсумками 2013 року ВВП Росії зросте на 2,4%.

Російський уряд в умовах уповільнення зростання ВВП погодився на скорочення бюджетних витрат. Серед іншого, влада планує заморозити тарифи для монополій (для промислових споживачів), посилити ряд положень пенсійної реформи і відмовитися від індексації зарплат військовослужбовців та бюджетників.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: